Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2013 - 14:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Lång väntetid för demensvård

Det kan ta upp emot fyra till fem månader för en person med en demenssjukdom att få ett första besök på minnesmottagningen på Gullåsen. -Det är inte acceptabelt. De har haft långa sjukskrivningar på avdelningen, men om det hade varit en cancersköterska hade man aldrig gått med på att ha dem sjukskrivna så länge och ha allt på "hold". Det känns som att de som har minnessjukdomar inte är prioriterade på samma sätt, säger Annette Holmberg-Jansson som är Ålands demensförenings ordförande. Christian Andersson är medicinsk chef på ÅHS geriatriska klinik, och han förklarar väntetiderna med små resurser, många olika uppdrag och en oklar struktur för minnesmottagningen. -Det finns ingen naturlig ersättare när någon blir sjuk, säger Christian Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »