Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 oktober, 2010 - 07:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lång kö till hörselvård

Många med hörselproblem är bekymrade över de långa väntetiderna till hörselvården inom ÅHS. I dagsläget är väntetiden nio månader för att till exempel få en hörapparat utprovad.Ålands hörselförening har därför under hösten arrangerat tre hörseltestkvällar. Satsningen riktade sig till personer utan hörapparat, så att de genom enkla hörseltest kunde få en indikation på om de var i behov av hörhjälpmedel. 27 personer kom och så många som 78 procent av dem var i behov av hjälp. Också de som redan har hörapparat är bedrövade över ÅHS långa väntetider. Hörselföreningen uppger att de varje vecka får höra om medlemmar som är bekymrade över läget. I februari skrev man även ett brev till ÅHS styrelse om det här, men hittills har man inte fått något svar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »