Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 5 mars, 2024 - 12:48

Landskapsrevisionen: Lagtingets höga löner kan bli ett gissel för LR

Lönenivån vid lagtingets kansli är hög och borde närmare följa den allmänna linjen vid landskapsregeringen. Det är en av landskapsrevisor Dan Bergmans slutsatser efter en granskning av lagtingets kansli. 

  Kansliet har tillräckligt med personal, arbetsuppgifterna sköts bra och genomförandet av det nya plenisystemet var mycket lyckat. Mycket beröm finns i rapporten om lagtingets kansli. Samtidigt är landskapsrevisorn kritisk till lönenivån som han menar att i förlängningen kan få en negativ effekt för landskapsregeringen.  

“Landskapsregeringens förutsättningar att utföra ett gott arbete försämras då det blir känt att lönenivån för jämförbara tjänster är högre vid lagtingets kansli än vid allmänna förvaltningen”, står det i rapporten. 

Dan Bergman skriver också att kansliet är sårbart men konstaterar att det är vanligt för enheter där få personer är anställda.     

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »