Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 mars, 2022 - 16:14Uppdaterad: fredag, 11 mars, 2022 - 17:39

Landskapsregeringen vill se flyktingförläggning på Åland

Ålands landskapsregering ber Migrationsverket att upprätta en flyktingförläggning på Åland.

–Landskapsregeringen betonar vikten av att trygga den service som de som flyr från Ukraina ska ha rätt till enligt massflyktsdirektivet.

Landskapsregeringen uppmanar vidare migrationsverket att etablera en permanent kontaktpunkt på Åland, skriver de i ett brev till Inrikesministeriet och Migrationsverket.
- Det vi begär är en utökad närvaro av Migrationsverket för att de flyktingar som kommer hit från Ukraina inte ska behöva ta sig till Åbo för att få den service som de har rätt till, men det handlar inte om en traditionell flyktingförläggning med ett boende, säger utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C).

Vidare behöver man också få klarhet i hur det ska fungera mellan riket och de åländska kommunerna och andra aktörer kring service för personer som söker tillfälligt skydd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »