Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2023 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 11 april, 2023 - 15:02

Landskapet tänker lämna meddelande om skärgårdstrafiken innan debatt

Landskapsregeringen ämnar lämna vad de kallar ett meddelande eller en slags framåtblick om skärgårdstrafiken innan oppositionens skriftliga spörsmål ska upp för debatt.

Det var i slutet av mars som oppositionspartierna Liberalerna, Socialdemokraterna, Hållbart initiativ och Ålands framtid lämnade ett gemensamt spörsmål där de också hotade med misstroendeomröstning ifall regeringen inte kunde ge tillräckliga svar. Nu har regeringen gett ett skriftligt svar på frågan där de lovar komma med ett meddelande innan frågan ska upp för debatt. De skriver också att utvecklingen i skärgårdstrafiken pågår. 

–Viss förnyelse av tonnage har skett samtidigt som den grundläggande infrastrukturen i form av broar, hamnar och färjfästen förnyas och renoveras för att skapa förutsättningar för och möjliggöra en effektiv och säker färjetrafik även i framtiden, skriver regeringen bland annat i svaret.  

I morgon tas svaret upp för kännedom i plenum och själva debatten blir troligen av onsdagen den 19 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »