Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 april, 2021 - 15:46Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 17:15

Landskapet förväntar sig att översättningar av vårdpraxis tryggas

Landskapsregeringen uppmanar social och hälsovårdsministeriet att trygga finansieringen för översättningen av god medicinsk praxis.

Annette Holmberg-Jansson, social och hälsovårdsminister (MSÅ), menar att det finns ett behov av nya och reviderade medicinska vårdanvisningar inom den åländska hälso- och sjukvården.

- Vi förväntar oss att ministeriet ska trygga finansieringen för översättningen för de kommande åren. Vi har en ganska skarp skrivning om att vi anser att det här är något som man behöver fortsätta med för vårdanvisningar är något som vi behöver annars blir det en jämlikhetsfråga, säger hon.

Mats Löfström, Ålands riksdagsledamot, är inne på samma linje.

- Det här måste skötas, man måste trygga resurna för att också fortsättningsvis sköta de svenskspråkiga översättningarna, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »