Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 september, 2010 - 09:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Landshövdingen in i språkstriden

Landshövding Peter Lindbäck ger sig in i diskussionen om svenskans ställning i riket. Det gör han i en krönika skriven för tankesmedjan Magmas hemsida, men också publicerad i Ålandstidningen. "Inför det stundande riksdagsvalet i april 2011 blir språkfrågan plötsligt en central och infekterad valfråga. Några av de större politiska partierna hakar på Sannfinländarnas målsättning om att nedmontera landets tvåspråkighet", skriver Lindbäck och tar också upp det negativa beskedet om stöd till vindkraftsutbyggnaden på Åland. "Nu är goda råd dyra, därför att även Åland måste uppfylla sina EU-relaterade klimatmål, oberoende av om man får åka med på det nationella tåget", skriver landshövding Peter Lindbäck i en krönika som slutar med ett tänkt framtidsscenario.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »