Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 februari, 2022 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 8 februari, 2022 - 09:49

Lågt betyg för LR:s hantering av riksrelationer

Ålands näringsliv ger skolvitsordet 6 till landskapsregeringens hantering av relationerna till riksregeringen.

Ålands näringsliv ger halvårsvisa rapporter, i den så kallade Barometern, som ska spegla näringslivets syn på landskapsregeringens agerande. Den nya utvärderingen avhandlar det andra halvåret under 2021.

Landskapsregeringen får alltså skolvitsordet 6 för sin hantering av relationerna till riksregeringen, medan hanteringen av löpande näringslivsärenden får vitsordet 8, hanteringen av pandemin 7+ och näringspolitiken i landskapets budget för år 2022 får 7-.

Ålands näringsliv berömmer landskapets lyhördhet kring lokala åtgärdspaket till följd av pandemin, men kritiserar avsaknaden av strukturella reformer i landskapets budget. De menar att goda relationer till både tjänstemän och politiker i riket måste prioriteras och att ”faktorer som pandemin och skattegränshanteringen har försämrat relationerna med riksregeringen då de som mest skulle behövas”.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »