Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2012 - 11:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lagen om fastighetsskatt<br>kan komma att ändras

Lagen om fastighetsskatt kan komma att ändras så att de åländska kommunerna får större möjligheter att ta ut fastighetsskatt för fast boende. Finansminister Roger Nordlund säger att man ska titta över den åländska lagen om fastighetsskatt. -Det är på gång en översyn av den här lagen. Men vi har ännu inte bestämt politiken, eller hur lagen skulle kunna förändras, säger Roger Nordlund. Sottunga är den enda kommunen på Åland som i dag tar ut fastighetsskatt för fast boende. Kommunstyrelsens ordförande Björn Rönnlöf är dock tveksam till om lagen borde ändras så att kommuner tvingas ta ut fastighetsskatt. -Det är bättre med frivillighet, så att kommunerna kan bestämma själva vilka skatter man ska ta ut, säger Björn Rönnlöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »