Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 februari, 2021 - 06:00
  • Christer Fahlstedt, vd på Paf. Arkivfoto.

Kvinna spelade bort förskingrade pengar på Paf

En kvinna döms för att ha förskingrat pengar från sin mamma, pengar som hon åtminstone delvis spelat bort på Ålands Penningautomatförening, Paf, rapporterar Svenska Yle.

Totalt handlar det om drygt 43.000 euro som överförts mellan februari 2018 och februari 2019, från moderns konto till den numera dömda dottern. Kvinnan har själv uppgett att hon varit spelberoende.

Hur stor andel av pengarna som gått till spel på Paf framgår inte, men enligt kvinnans förundersökningsberättelse har polisen noterat att det rör sig om betydande summor.

Västra Nylands tingsrätt dömer kvinnan till villkorligt fängelse i sju månader och att ersätta sin mamma med 43.129 euro.

Paf:s vd Christer Fahlstedt känner inte till fallet, men säger att det inte går att undvika att personer som är spelberoende eller spelar med förskingrade pengar använder deras tjänster.

-Vi gör allt vi kan för att det ska bli så små skador som det bara kan, och det är därför vi har våra gränser och vårt proaktiva arbete, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »