Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 december, 2019 - 15:14Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 17:13

Kvinna som misstänks för att ha kört på polis nekar till brott

Nu har åtal väckts mot den kvinna som misstänks ha försökt köra på en polis i samband med en biljakt i Mariehamns centrum den 10 oktober. Kvinnan är född 1974 och åtal väcks för ett fall av försök till mord.

Det här skriver landskapsåklagare Henrik Lindeman i ett pressmeddelande. Målsägande i ärendet är polisman och alternativa rubriceringar är försök till grov misshandel och framkallande av fara. Kvinnan som åtalats har i förundersökningen bestridit brott mot liv och hälsa. Kvinnan som åtalats är häktad. Kvinnan var även misstänkt för ytterligare två fall av mordförsök. Till den delen har åtal nu väckts för försök till grov misshandel alternativt framkallande av fara. Dessutom har åtal väckts för våldsamt motstånd mot tjänsteman, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada och detta har också anknytning till händelsen i oktober. Datum för en huvudförhandling i tingsrätten har ännu inte bestämts.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »