Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 februari, 2022 - 05:58Uppdaterad: fredag, 25 februari, 2022 - 07:03
  • Kvinna fälld på åtta punkter till villkorligt fängelse.

Kvinna dömd till villkorligt fängelse

En kvinna döms av Ålands tingsrätt till tio månaders villkorligt fängelse för fem fall av misshandel och tre fall av våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Kvinnan har använt våld samt hotat att använda våld i ett försök att få tag på nycklar och passerkort mot sammanlagt fyra tjänstemän skriver tingsrätten i domen som till viss del är sekretessbelagd.
De målsägande ådrog sig skador av händelsen med sjukskrivning som följd för flera av dem.

Kvinnan bestrider samtliga åtalspunkter eftersom hon säger att hon inte har något minne av händelserna. Hon yrkade på att tingsrätten skulle bestämma att hennes sinnestillstånd skulle undersökas. Yrkandet förkastades av tingsrätten med motiveringen att det inte fanns tillräcklig grund för en sådan.

Förutom fängelsestraffet döms kvinnan till att ersätta de målsägande med drygt 3.800 euro för sveda och värk. Hon ska även betala målsägandes rättegångskostnader på dryga 8.000 euro. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »