Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2010 - 12:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kumlinge med i skärgårdssamarbetet

Nu går också Kumlinge med i skärgårdssamarbetet. Kommunstyrelsen har godkänt medlemskapet i Nordiska Ministerrådets Skärgårdssamarbete vilket kostar Kumlinge 640 euro för nästa år. Landskapet lämnade samarbetet härom året med motiveringen att det inte är på regeringsnivå, och nu har i stället flera skärgårdskommuner valt att gå med. Genom medlemskapet räknar kommunerna med att lokala föreningar, företag och evenemang kan få ta del av projekt som finansieras av EU-program och andra externa finansiärer. Olika evenemang som arrangeras tack vare medlemskapet i skärgårdssamarbetet kan också ge ringeffekter som till exempel den tredagars kulturkonferens i Kökar i höstas som beräknas ha gett inkomster på cirka 15.000 euro till företag och andra i kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »