Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 maj, 2018 - 12:23

Kulturprojekt fick bidrag

Ålands kulturdelegation delar ut Paf-medel på 66.070 euro till kulturprojekt 2018.

 Totalt var det 33 ansökningar om sammanlagt 189.275 euro som hade lämnats in. 25 ansökningar godkändes och de största summorna, 5000 euro, ges till Ålands projektkör för att arrangera en Elviskonsert, till Tuula Hörman på Lappo för ett projekt där textilskulpturer ska skapas med stickning som metod, och till Ålands fredsinstitut för deras självstyrelsedagsfirande på Torget i Mariehamn den 9 juni.

Två ansökningar bordlades, en från Ålands veterantraktorklubb som planerar en invigning av museet med jorbruksmaskiner och -redskap på landsbygdscentret i Jomala, och en från Föreningen kulturkarnevalen som vill ordna ett evenemang i Mariehamn i november för att främja konst och kultur bland unga på svenska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »