Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 juli, 2013 - 13:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kritik mot Karlströms alkoholutspel

Näringsminister Fredrik Karlström uttalade sig nyligen om den enportions-lag som finns vid köp av alkohol på restauranger och krogar. Han tycker att lagen är onödigt byråkratisk och har sagt att han ska ta itu med frågan direkt efter sin semester. Socialminister Carina Aaltonen är kritisk till Fredrik Karlströms uttalanden. -För det första borde han först ha diskuterat det med mig som är ansvarig för det här området. Dessutom tycker jag att vi bör fundera över hur vi kan minska alkoholkonsumtionen i stället för att göra det lättare att få tag i alkohol, säger Carina Aaltonen. Hon säger också att hon tror att Fredrik Karlström har större frågor att ta itu med då han kommer tillbaka på jobb. Hon säger att lagtinget i höst ska diskutera det nya risk- och missbruksprogrammet som är en ny strategi för hur alkohol- och drogmissbruk samt dopning ska minskas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »