Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 mars, 2012 - 13:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kortproblem var butikernas fel

-Problemen med Mastercard-korten från Ålandsbanken berodde på att butikerna inte uppdaterat sina kortterminaler till de nya datachipen som finns i de nya bankkorten. Det säger Birgitta Dahlén som är bankdirektör vid Ålandsbanken. För ungefär ett år sedan började Ålandsbanken byta ut Visa-korten till Mastercard, och kunderna har främst haft problem när de ska betala med korten i svenska butiker. Men Birgitta Dahlén menar att det rörde sig om nybörjarproblem. -Samtidigt som vi bytte till Mastercard passade vi på att byta till ett nytt uppgraderat datachip i kortet som flera andra banker redan använder sig av, men problemen uppstod då butikerna inte hade uppdaterat sina kortterminaler, säger Birgitta Dahlén. Hon säger också att problemen med Mastercard-korten nu är över.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »