Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 september, 2010 - 16:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kommunikation och möten kan<br> förbättra problem inom polisen

Förbättrad intern kommunikation och personalmöten är två konkreta punkter i planen som ska lösa polisens interna problem. I somras blev det ju känt att det finns stora interna problem inom polisen på Åland. Polismästare Camilla Hägglunds sätt att leda polisarbetet kritiserades av underlydande och landskapsregeringen grep in och kallade till krismöte.En lång rad möten har hållits sedan dess och idag överlämnade polismästaren en utvecklingsplan för polisen till landskapsregeringen, en plan som inte är offentlig.Sitt eget arbetssätt försöker polismästaren förändra så att hon i högre utsträckning ska delegera arbetsuppgifter. Också inom ledningsgruppen pågår ett viktigt utvecklingsarbete enligt Hägglund. Hon understryker att man inte förändrar en organisation på några veckor utan att det här är ett flerårigt arbete.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »