Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 maj, 2023 - 11:23Uppdaterad: måndag, 15 maj, 2023 - 14:05

Kommentar på sociala medier väckte “viss oro” - inga åtgärder från polis

Polisen har under dagen utfört ett uppdrag i Övernäs skola efter ett inlägg i sociala medier som enligt polisen skapat ”viss oro”. Ingen brottsanmälan har upprättats och inga åtgärder har utförts. Polisen kommenterar inte händelsen vidare.

Kommissarie John Clemes kan heller inte kommentera polisens förhållningsätt eller taktik i detalj men säger att man inte agerat på något speciellt sätt i ljuset av förra veckans vapenhot som resulterade i att man satte in stora resurser i Mariehamn. 

– Det kan jag inte säga, vi har alltid beredskap för att utföra vårt arbete. Hotelser som den som kom förra veckan händer då och då, och vi agerar utifrån den information vi har. Det sker hela tiden diskussioner i sociala medier som ibland skapar oro som vi behöver titta på, det är vardagsmat för oss, säger Clemes. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »