Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 februari, 2022 - 16:15Uppdaterad: torsdag, 17 februari, 2022 - 16:15
  • Kökar är missnöjda med turlistorna.

Kökar vill ha bättre turlistor

Det finns ett stort missnöje med trafiken till och från Kökar. Kommunutvecklare Madelene Ahlgren-Fagerström säger att man så snabbt som möjligt vill diskutera turlistorna med landskapsregeringen för att få till en förändring från 2023.

- Om färjan avgår 10 eller 15 minuter tidigare än nu så skulle det underlätta mycket för de som ska resa vidare med en annan färja, till exempel till Sverige, säger Madelene Ahlgren-Fagerström.

Infrastrukturminister Christian Wikström (Obs) säger att det möte som skulle ha ägt rum i Kökar under januari ställdes in på grund av pandemin. Enligt honom har man erbjudit digitala möten som kompensation, vilket kommunen tackat nej till.
- I april ska landskapsregeringen besöka Kökar i samband med att Karlbybron asfalteras och då har jag gärna ett fysiskt möte om turlistorna, säger Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »