Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 september, 2010 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Knarkrättegången avslutad

I dag avslutades den knarkrättegång som pågått vid Ålands tingsrätt under veckan. Den åtalade är en svensk man som misstänks för omfattande knarkhandel mellan Sverige och Åland i fjol och i år. Mannen erkänner att han själv är kokainmissbrukare, och han erkänner också någon enstaka försäljning. Men enligt åklagaren är brotten betydligt fler än så. Ett av åklagarnas viktigaste bevis är ett papper med namn och pengasummor som enligt åklagaren är knarkskulder. Men den åtalade menar att det mestadels är vanliga skulder. Något som motsäger detta är att mannen, efter att han greps, ringde sin sambo och bad henne spola ner lappen i toaletten. I en skild åtalspunkt anklagas mannen också för att tillsammans med en medhjälpare ha smugglat 189 gram amfetamin och 670 gram hasch på färjan mellan Grisslehamn och Eckerö. Här skyller båda på varandra och hävdar att den ene tagit med sig väskan med narkotikan utan den andres vetskap. Den åtalade förblir häktad i väntan på dom som kommer den 30 september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »