Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2017 - 14:30Uppdaterad: fredag, 27 oktober, 2017 - 15:03
  • Risk för fortsatt brottslig verksamhet var en av orsakerna till att den huvudmisstänkte i narkotikahärvan blir fortsatt häktad i väntan på att rättegången återupptas. Bilden visar en del av beslaget som polisen gjort i samband med utredningen av ärendet. Foto: Polisen.

Knarkrättegången avbröts

Dagens narkotikarättegång i Ålands tingsrätt avbröts efter det bråk som utbröt mellan parter i målet under en paus i dagens rättegång.

Enligt tingsdomare Anna Suksi saknas det förutsättningar för att i dag fortsätta den avbrutna rättegången. Nytt datum sattes till den 10 november. Domaren godkände åklagare Ina Johanssons begäran om att den man som suttit häktad misstänkt för bland annat grovt narkotikabrott ska bli kvar i häktet, men utan de restriktioner som tidigare gällt. Den fortsatta häktningen motiverades bland annat med att det föreligger risk för fortsatt brottslig verksamhet samt risk för att den åtalade skulle utebli från resten av rättegången.

I rättegången, som pågått hela veckan, står 14 personer åtalade. Flera är åtalade för grovt narkotikabrott, och i målet ingår också ett flertal personer som är åtalade för våldsbrott som misshandel, olaga hot och andra brott, som enligt åtalet har samband med narkotikaförsäljningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »