Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 september, 2021 - 16:08Uppdaterad: onsdag, 1 september, 2021 - 17:16

Knappast afghanska flyktingar till Åland i nuläget

Åland tar knappast emot några afghanska flyktingar den närmsta framtiden.

Nyligen har 300 flyktingar fått tillstånd att komma till landet men bara 140 har hittills kommit. I det fallet är det inte frågan om kvotflyktingar utan flyktingar som av humanitära skäl tillåts komma.

- Det handlar främst om familjer där de vuxna är välutbildade och har jobbat för till exempel finska ambassaden och det troliga är att de som kommer vill bosätta sig i större städer. Det säger Vilppu Palmberg som är migrationssakkunnig för Egentliga Finlands NTM-central. I dag hade NTM-centralerna och arbets- och näringsministeriet i Finland möte om det finländska flyktingmottagandet från Afghanistan.

Sedan tidigare är det klart att Mariehamn tar emot kvotflyktingar i höst och där går processen enligt plan, enligt Palmberg. Mariehamn har specifikt önskat att ta emot syriska flyktingar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »