Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 april, 2011 - 08:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Klent intresse för fondstämma

I går höll Ålandsbankens fondbolag stadgeenlig stämma, men trots att bolaget har 20.000 fondandelsägare och har annonserat om stämman både i lokalpressen och i rikspress var det endast tre fondandelsägare som personligen dök upp. -Med tanke på att fondandelsägarna enligt stadgarna utser en tredjedel av styrelsen liksom en revisor är det klena intresset förvånande, säger fondbolagets vd Tom Pettersson. På senare tid har fondsparandet i svenska media beskrivits som lika lönsamt som att ha pengarna i madrassen, men Tom Pettersson vidhåller att Ålandsbankens fonder gått bra värdemässigt och ger bra avkastning både nu och långsiktigt. Han medger dock att det värdemässigt varit två djupdykningar i fonderna under 2000-talet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »