Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 maj, 2017 - 15:21
  • Lagtinget godkände i dag att KST skjuts fram. Arkivfoto.

Klart att KST skjuts fram

Kommunerna får mer tid på sig att samordna den sociala servicen enligt eget förslag. Den lagen godkändes av lagtinget i dag efter omröstning.

Tidsfristen för kommunerna att komma med förslag till en samordnad socialservice skulle ursprungligen gått ut den 1 oktober i år, men landskapsregeringen förslag att skjuta fram tidsfristen till den 1 april år 2019, godkändes av lagtinget med rösterna 19-9. Två ledamöter var frånvarande. Centern och Obunden samling vill att den ursprungliga tidsfristen skall hållas, eftersom det ansetts brådskande att samordna den sociala servicen för att få en lika behandling av klienterna över hela Åland. Landskapsregeringen vill att samordningen koordineras med de nya kommunerna, och fick stöd för det, förutom av de egna partierna, också av Ålands framtid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »