Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 juni, 2022 - 13:16Uppdaterad: onsdag, 15 juni, 2022 - 13:31

Klagan på KST leder inte till åtgärder

Ålands miljö och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM har tagit ställning till en klagan där en person framför sitt missnöje mot behörighetskrav och anställningar vid Kommunernas socialtjänst KST.

Klaganden namnger tio anställda vid KST. De namngivna personerna har enligt klaganden olika titlar inom socialvården och jobbar inom tidigt stöd barn och familj, funktionsservice och barnskydd. Klaganden påstår att ifrågavarande personer inte är registrerade i det nationella registret över yrkesutbildade personer inom social, hälso- och sjukvården för det yrke de utövar.

Klaganden har bett ÅMHM granska behörigheten hos de här personerna. KST har uppgett att fyra av de anställda är legitimerade socialarbetare eller socionomer och registrerade i nationella register. Ytterligare en person har behörighet att verka på Åland som socialarbetare genom övergångsbestämmelserna lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården.

Övriga fem namngivna personer är enligt KST tillfälligt anställda för maximalt ett år och utför bara arbete de har behörighet att utföra. ÅMHM konstaterar att ärendet inte ger upphov till några åtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »