Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 februari, 2018 - 05:52Uppdaterad: onsdag, 21 februari, 2018 - 09:56
  • Så här såg det ut när Kastelholmssamtalen 2016 ordnades. Arkivfoto: Ulf Weman.

Kastelholmssamtal om media

Årets Kastelholmssamtal har temat "Media, makt och mod" och hålls i två delar den 22 mars.

Först är det ett panelsamtal i Kastelholms slott med professor Kjell-Åke Nordqvist som moderator och i panelen sitter författaren Merete Mazzarella, generalkonsul Olof Ehrencrona och Anders Mellbourn, bland annat tidigare chefredaktör för Dagens Nyheter.

Det här är fjärde gången som Ålands fredsinstitut arrangerar Kastelholmssamtal och beskyddare för evenemanget är president Tarja Halonen. I dagsläget är det oklart om Halonen kan medverka vid samtalet.

Efter panelsamtalet hålls en rundabordsdiskussion i Smakbyn som leds av Sia Spiliopoulou-Åkermark och där deltar Barbro Sundback, Martha Hannus, bland annat ordförande för Regnbågsfyren, och Janne Wass, chefredaktör för Ny Tid i Helsingfors.

Det går att ta del av Kastelholmssamtalen på olika sätt. Det finns publika platser som släpps den 26 februari, samtalen livestreamas via Nordens institut och diskussionerna sänds även i Ålandskanalen samma kväll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »