Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 13:23Uppdaterad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 13:28
  • Stefan Husa är projektkoordinator för havsplanen. Foto: Mariana Olofsson

Kartlägging görs för havsplan

Landskapsregeringen ska ta fram en så kallad havsplan. Projektet ska löpa fram till 2021 och grundar sig i ett EU-direktiv som säger att alla medlemmar bör ta fram en plan. Under 2018 är tanken att man skall samla in information från alla som på något sätt nyttjar havet, både företag, kommuner och privatpersoner. Sedan kommer man att sammanställa en nulägesrapport, som ska beskriva på vilket sätt ålänningarna nyttjar havet

–Vi ska kartlägga användningen av havet och utvecklingen av havet. Vi alla använder havet på något sätt. Vilken väg ska vi ta tillsammans för att få en hållbar utveckling, säger Stefan Husa, som är projektkoordinator för Pan Baltic Scope.

Slutresultatet ska bli en interaktiv karta som till exempel kommer att kunna användas för att planera och hitta miljövänliga samarbeten mellan verksamheter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »