Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 september, 2010 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Journalister rådfrågas<br>om ny offentlighetslag

Nu ska föreningen Ålands journalister höras innan den arbetsgrupp som ser på en eventuell ändring av offentlighetslagen går vidare med arbetet. -Journalistföreningen kom med ett fylligt remissvar, och där finns punkter som är värda att diskutera, säger landskapets förvaltningschef Arne Selander. Landskapsregeringen vill modernisera den 33 år gamla offentlighetslagen för att anpassa den till teknikutvecklingen. Arne Selander tror inte det är nödvändigt att ändra några grundläggande principer. -Läser man offentlighetslagen jämsides med den två år gamla förvaltningslagen så är det tydligt att strävan är största möjliga öppenhet, säger Arne Selander. Arbetet med en förnyelse av lagen ska vara klart under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »