Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 augusti, 2021 - 18:11Uppdaterad: fredag, 13 augusti, 2021 - 14:44

Jomala kommun och grannar oense om discgolfbana

Grannar till discgolfbanan i Vesterkalmare i Jomala tycker att banan borde krävas på bygglov, men Jomala kommuns byggnadsinspektör Guy Dannström säger att något bygglov inte krävs.

Guy Dannström menar att banan är byggd på samma villkor som andra icke-bygglovspliktiga banor på Åland.

Grannarna Jenny Karlsson och Christian Husell håller inte med.

- Byggnadsinspektörens jämförelse med andra banor i landskapet är inget annat än godtycklig. Den enda banan som skulle gå att jämföra med Vesterkalmarebanan är den tidigare tänkta banan i Öra, Hammarland. Hammarlands kommunstyrelse avslog ansökan då banan stred mot gällande plan. Likt banan i Vesterkalmare sträckte den sig över bland annat planerat bostadsområde, säger de.

Från början planerades en 18-håls betalbana i Vesterkalmare, men bygglovet överklagades till förvaltningsdomstolen.

Istället upplät några av markägarna i området en del av marken till den åländska discgolfföreningen, som byggt en gratisbana med nio hål.

Uppdatering: Ett citat i inslaget där det sägs att Ålands discgolfförbund driver banan med stöd av landskapsregeringen har tagits bort. Det är föreningen AX Discgolf som driver banan. Texten har ändrats så att det framgår att det är markägare som upplåtit mark åt discgolfföreningen, inte Kalmarena.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »