Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 november, 2020 - 06:21

"Jämställdhetsfrågan har ingen synlighet"

Jämställdhetsfrågan har ingen synlighet i landskapsregeringen, det sa liberalernas Katrin Sjögren i gårdagens budgetdebatt i lagtinget.

-Det som förvånar är när den samlade landskapsregeringen tillsätter arbetsgrupper och tar väldigt lättsinnigt på lagstiftningen och tidigare överenskommelser. Man har någon slags bortförklaring, att det är referensgrupper, men menar man allvar med jämställdheten så ser man till att alla grupper som man tillsätter, och som man kan påverka, är jämställda, sa hon.

Katrin Sjögren kritiserade också att olika ministrar som fått frågor som på något sätt berör jämställdhet skickat dem vidare till minister Annika Hambrudd.

Minister Annika Hambrudd, som har jämställdhetsfrågorna på sitt bord, replikerade och sa att landskapsregeringen tar jämställdhet på största allvar, och att arbetsgrupper alltid ska ha minst 40 procent av representation av vardera kvinnor eller män.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »