Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2011 - 12:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Itiden kan bli eget fastighetsbolag

Att avskilja kontorskomplexet Itiden ur Ålands industrihus AB och omvandla det till ett eget fastighetsbolag. Det är ett spår som styrelsen i Ålands industrihus följer för att kunna sälja fastigheten till bästa pris och därmed skydda skattebetalarnas och borgenärernas pengar. -Men där har vi en skatteprocess som inte är klar. Vi vill avknoppa Itiden utan att det blir en skattemässig chock, säger Ålands industrihus styrelseordförande Harry Jansson. Han är beredd att stiga av styrelsen om ägarna, i första hand landskapet, vill det. Men han hoppas att landskapsregeringen har förståelse för att styrelsen måste agera enligt aktiebolagslagen och skydda bolaget. Därför har man besvärat sig över landskapsregeringens faktura motsvarande det enligt EU-kommissionen otillåtna statsstödet på 6,3 miljoner euro. Styrelsen överklagar också kommissionens beslut till EU-domstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »