Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 december, 2020 - 15:20
  • Islandsmodellen riktar sig till barn och ungdomar och syftar till att minska ungas alkohol- och droganvändning. Foto: ÅRTV

Islandsmodellen går inte att införa

Det går inte att införa Islandmodellen på Åland, har landskapsregeringen kommit fram till.

Det var Rådet för idrott, motion och hälsa som ville ha kartläggning för att ta reda på om modellen kunde införas på Åland.
Islandsmodellen riktar sig till barn och ungdomar mellan sju och 18 år och syftar till att minska ungas alkohol- och droganvändning med hjälp av fritidsaktiviteter, som startar direkt efter skoldagens slut.

Landskapsregeringen konstaterar att så som Islandsmodellen är utformad så omfattar den både Ålands och rikets behörighet.
Det gör att modellen inte anses kunna införas på Åland eftersom vissa delar, till exempel kortare försäljningstider och höjd åldersgräns, är något som Åland inte kan bestämma om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »