Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 juni, 2022 - 10:39Uppdaterad: tisdag, 14 juni, 2022 - 14:18
  • Veterinär Mikael Hagman utförde inspektionen. Arkivfoto.

Inget brott mot djur i stängselprojekt

Inget av djuren i den besättning som var aktuell att användas i testerna för Ålands hushållningssällskaps projekt ”virtuella stängsel” har blivit utsatt för brott.

Det konstateras i den inspektionsberättelse som ÅMHM-veterinären Mikael Hagman skrivit efter en inspektion som han utfört på uppmaning av landskapsregeringen för ett par veckor sedan. Det var landskapsveterinär Maria Borgström som förordnade honom att göra en djurskyddsinspektion på besättningen.

Som bekant har landskapsregeringen polisanmält Ålands hushållningssällskap då man anser att de saknat såväl verksamhetstillstånd som projektgodkännande för stängselprojektet, och enligt landskapsregeringen är det förbjudet att använda virtuella stängsel på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »