Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 augusti, 2020 - 17:01

Ingen Upplandsserie för fotbollslag

Nu står det klart att inget åländskt fotbollslag spelar i Upplandsserien i höst på grund av det rådande coronaläget och reserestriktionerna.

- De svenska lagen kan inte komma hit och vi kan inte åka dit och sedan ha spelare, föräldrar och tränare i karantän. Det gick inte att vänta med beslut längre och tiden är för knapp för att eventuellt hinna vara med i en halv serie, säger Daniela Haglund vid Ålands fotbollförbund.

Inget av lagen spelar heller i stället en serie i Finland, anmälningstiden dit gick ut redan i mitten på juni.

- Ungdomslagen kan hitta cuper i Finland att delta i, men det blir svårare ju äldre lag man har. Förstås finns också möjligheten att ordna egna träningsmatcher mot finska lag, men inte heller det är lätt då lag tidigare avbokat sin resa till Åland då föräldrarna inte ens velat sätta sina ungdomar på färjan, säger Daniela Haglund.
Inget lag flyttas ner någon division i Upplandsserien, utan får behålla sin plats till en eventuell medverkan nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »