Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 mars, 2022 - 06:15Uppdaterad: måndag, 28 mars, 2022 - 06:15

Ingen papperskris på Åland

Det finns ingen risk för att åländska tidningar ska få slut på papper, eller för den delen att tidningshusen plötsligt börjar köpa in ryskt papper. Det säger Daniel Dahlén, vd för Ålandstidningen.

Det är ont om papper just nu, i första hand det som kallas ”specialpapper”, däribland tidningspapper, där lagren nu börjar sina. Inte minst beror det på att tidningshusen i Europa nu stängs ute från den ryska pappersindustrin, eller pappersmasseindustrin – en del europeiskt papper har hittills producerats inom EU, men av rysk massa eller med inblandning av ryskt returpapper, detta enligt den ryska exportorganisationen Ilim Group.

När de vägarna nu stängts blir det svårt att få tag på tidningspapper, speciellt för Finlands del där man dessutom brottats med konfliktåtgärder inom pappersindustrin. Eftersom Finland normalt är en stor nettoexportör av pappersråvara är det dessutom en konflikt som får effekter långt utanför landets gränser.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »