Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 september, 2010 - 08:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ingen Krutbyn i Grelsby

Den planerade familjeparken Krutbyn placeras inte på Grelsby kungsgårds ägor. Det säger Carin Holmqvist, som är vd för Ålands investerings AB som har hand om projektet. Ursprungligen var det Stefan Simonsen och Kjell Frisk som lanserade idén med en familjepark baserad på de karaktärer de tidigare gjort barnvisor om, bröderna Krut och systrarna Stubin. När Grelsby kungsgård bjöds ut på arrende i fjol valde landskapsregeringen att börja kontraktsförhandla med Krutbyn-projektet. Nu har man från Krutbyns sida meddelat landskapet att man inte längre är intresserad. -Det fanns för många hinder för att det skulle kunna förverkligas på Grelsby kungsgårds ägor, säger Carin Holmqvist. Hon nämner byggnadernas placering på två sidor om vägen och även problemet med de samfällda vattnen med många små ägare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »