Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 oktober, 2017 - 06:27
  • Polisen har haft mycket att göra den här helgen. Arkivfoto: Ida Jansson.

Inbrottstjuv blev påkommen

En person som höll på att bryta sig in i en fastighet i Eckerö natten till söndagen blev upptäckt av fastighetsägaren.

Den misstänkte hann lämna platsen före polisen kom fram och trots att polisen använde hund för att spåra personen lyckades man inte hitta denne. I ett pressmeddelande skriver polisen att man utgående från den information man fått har en misstänkt och ärendet utreds som försök till stöld eftersom gärningsmannen inte fick med sig någonting från fastigheten.

Under helgen har polisen flera gånger kallats till krogar där personer betett sig störande, man har kallats till privatfester och till bostäder där bråk förekommit. Vidare har man assisterat sjukvården som fått larm om en självmordsbenägen person och natten till lördagen tog man hand om ett barn som kom till polisstationen eftersom det var oroligt hemma och barnet inte ville gå hem. Polisen underrättade barnskyddsjouren och en socialarbetare tog över ärendet.

Trafikövervakningen har bland annat resulterat i att en person blev misstänkt för grovt rattfylleri och fick körförbud efter att ha kört bil i Lemland med 1,45 promille alkohol i blodet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »