Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 maj, 2018 - 05:54Uppdaterad: onsdag, 23 maj, 2018 - 10:49

IFK-bjudning bekymrar inte politiker

Igår bjöd IFK Mariehamn Ab in ledande politiker till ett informationstillfälle med middag. Dan Mikkola, styrelseordförande i IFK, ser det som sin roll att ha en dialog med politiker och beslutsfattare.

–Det fanns inte i min tankevärld att en 30 minuters powerpoint, en matbit och sen att tillsammans se på fotboll skulle kunna ses som en muta säger han.

Inte heller de politiker som deltog tyckte att middagen var något uppseendeväckande.

–Att äta en middag ryms inom mutningsgränser, det finns andra situationer man hellre skulle kunna undersöka, säger Britt Lundberg, centerpartist.

–Jag är här för att informera mig, jag är inget IFK fan och har nog varit på tre matcher i mitt liv. Det är spännande att få höra inifrån hur de ser på saker, säger Stephan Toivonen, Åländsk demokrati.

Petri Carlsson, moderat, menar att middagen motsvarar en affärslunch.

–Det är inga bekymmer, ibland har jag bjudit som politiker, och ibland har andra bjudit mig. Det kan inte klassas som en muta säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »