Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 mars, 2022 - 17:09Uppdaterad: tisdag, 1 mars, 2022 - 17:15

Hustvist avgjord i rätten

Det blir ingen sänkt köpeskilling och ersättning för ett par som köpte ett hus 2013 där vattenskador uppdagades, det har tingsrätten kommit fram till i sin dom.

Huset såldes för 156.000 euro och husköparna ville ha tillbaka 120.000 euro från säljaren på grund av att de hävdade att huset var vattenskadat och det inte framkommit vid köpet. Tingsrätten konstaterar att det funnits en liten vattenskada vid köpslutet, men efter det har ytterligare vatten skadat huset och det anser tingsrätten inte är säljarens fel.

Paret hade även krävt 80.000 euro från Bocknäs vatten då de menade att en av bolaget ägd ventil som ansluter huset till nätet sprungit läck och orsakat vattenskador. Tingsrätten anser att det inte är Bocknäs vattens fel att det uppstått vattenskador och förkastar även det yrkandet.

Tingsrätten förkastar alltså käromålet och köparna ska ersätta säljaren med 39.000 euro och Bocknäs vatten med 22.000 euro för rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »