Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 december, 2020 - 10:01Uppdaterad: tisdag, 22 december, 2020 - 13:32
  • Upphovsrättsorganisationerna Kopiosto och Teosto är i konflikt om ett avtal med teleoperatörernas organisation, Ficom. Foto ÅRTV.

Hotet om stängda kanaler tillfälligt avvärjt

Sändningen av de utländska tv-kanalerna i kabel-tv och IPTV fortsätter, åtminstone tillfälligt. Det meddelar Ålcoms vd Tom Bengtsson i ett pressmeddelande.

-Vi kan med glädje konstatera att hotet om stängda kanaler efter nyår åtminstone tillfälligt är avvärjt då förhandlingstiden förlängts till sista januari. Arbetet fortgår för att komma överens om ett avtal med ömsesidig förhandling för att säkerställa att tv-tittarna har tillgång till kanalerna även i framtiden, skriver Tom Bengtsson.

Det var utländska TV-kanaler, bland annat svenska tv3, 6, 8 och 10 som riskerade att försvinna till följd av konflikten. Upphovsrättsorganisationerna Kopiosto och Teosto samt FiCom och dess operatörsmedlemmar fortsätter i januari förhandlingarna om villkoren för de svenska, estländska, tyska och franska kanalerna. Det är Kopiosto och Teosto som är i konflikt om ett avtal med teleoperatörernas organisation, Ficom, där bland annat Ålcom är med.
MCA meddelar att man har ett eget avtal med Kopiosto vilket gör att man inte berörs av avtalsstriden.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »