Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 november, 2013 - 10:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Höjd skatt i Saltvik

Inkomstskatten i Saltvik höjs nästa år med en halv procent till 16,75 procent. I alla fall om kommunstyrelsen får som den vill. -Att landskapsandelarna inte indexjusteras gör att vi förlorar cirka 60.000 euro nästa år. Ökade sociala kostnader bidrar också till att skatten behöver höjas, säger kommundirektör Kjell Nyberg. Saltviks kommun drar ner på investeringarna nästa år, det blir mest investeringar i vägar och avlopp. Men en stor investering är på gång: en ny brandstation i Västra Saltvik. Den skulle kosta cirka 700.000 euro och stå klar om två år. Men för att det ska bli en ny brandstation krävs att brandskydds- och oljeskyddsfonden bidrar med hälften av kostnaden. På måndag i nästa vecka tar kommunfullmäktige slutlig ställning till nästa års budget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »