Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 september, 2010 - 17:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Höjd fastighetsskatt föreslås<br>& sänkt kommunal inkomstskatt

Höjd fastighetsskatt och sänkt inkomstskatt för att komma åt dem som bor på Åland men betalar inkomstskatt utomlands. Det är ett av förslagen i en mellanrapport från arbetsgruppen som tittar på en ny kommunalskattelag. -Vi drar inga slutsatser i mellanrapporten, men vi ställer en del frågor om vad man bör titta på, säger Conny Nyholm som är ordförande för arbetsgruppen. Åland har redan beslutsrätt när det gäller kommunalbeskattningen, men har tidigare inte utnyttjat den rätten. Arbetsgruppen vill nu dra igång en diskussion om huruvida man i framtiden ska följa rikets lag eller stifta en egen åländsk lag. Enligt den ursprungliga tidsplanen ska den slutgiltiga rapporten bli klar den 30 november, men enligt Conny Nyholm blir den förmodligen något försenad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »