Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2021 - 06:18Uppdaterad: måndag, 19 april, 2021 - 08:35

Hög efterfrågan på båtar till följd av pandemin

Intresset för båtar har skjutit i höjden som en följd av pandemin.

När man inte kan resa utomlands väljer allt fler att tillbringa sina semestrar på hemmaplan. Såväl Niklas Lampi, vd på Mariehamns Parti, som Lennart Joelsson, båtmäklare på Ålands Yachts, berättar att de har haft en positiv utveckling på båtförsäljningen.

- En annan effekt av pandemin är att det har blivit problem på vissa underleverantörer vilket har påverkat leveranstiderna. Det knyts också till den stora efterfrågan som vi har i vår del av världen, säger Niklas Lampi.

Kalle Andersson, chef på Kea-Center berättar att de inte har märkt av någon större ökning av båtförsäljning under pandemin. Däremot konstaterar han att efterfrågan har ökat vilket har resulterat i brist på båtmotorer och dess tillbehör. Lennart Joelsson berättar att leveranstiderna är frustrerande för hans kunder.
- Många kunder blir frustrerade eftersom de hade tänkt skaffa en båt till den här sommaren. Många kommer inte att få tag på någon båt till sommaren, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »