Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 juli, 2021 - 11:00Uppdaterad: onsdag, 7 juli, 2021 - 12:11
  • Det kan vara trångt på bildäck trots pandemin. Arkivfoto.

HIFK:s buss slapp inte med Viking Line

Helsingfors IFK:s buss fick inte åka med Viking Line till Åbo i söndags efter lagets match mot IFK Mariehamn i fotbollsligan.

Hufvudstadsbladet har intervjuat HIFK:s sportchef Mika Lönnström och han säger att det var kring midnatt som Viking Line meddelade att bussen inte fick plats på färjan och då var spelarna redan ombord.
- I bussen fanns bland annat hemnycklar, viktig personlig egendom och utrustning som behövs då spelarna återhämtar sig från matchen, säger Mika Lönnström.

Mika Lönnström tycker det låter konstigt att bildäcket var fullt trots pandemin, men Kaj Takolander som är försäljningsdirektör på Viking Line förklarar att pandemin inte påverkat fraktvolymen alls.
- Tvärtom, den har ökat mellan Åbo och Stockholm. Det här på grund av att vi inte trafikerar från Helsingfors, säger Kaj Takolander till Hufvudstadsbladet.

Viking Line säger att det var ett mänskligt misstag som ledde till att HIFK:s buss blev strandad. Rederiet ordnade inkvartering och en ny bokning för busschauffören.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »