Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 april, 2011 - 08:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Het debatt om journalistisk etik

I går hölls en lång och bitvis het journalistdebatt i Mariehamn under Ålands journalisters vårmöte. Under den yrkesetiska debatten togs det upp flera frågor som rör den åländska pressen. Den hetaste frågan var ifall det är yrkesetiskt riktigt att skriva journalistiska artiklar för en lokaltidning och samtidigt skriva reklamliknande artiklar för en reklamtidning. Flera menade att det påverkar trovärdigheten för lokaltidningen. -Att göra så tycker jag är problematiskt, och det är ett problem av allvarlig art. Det riskerar att skada förtroendet, inte bara för den enskilde journalisten utan också för tidningen och för yrkeskåren som helhet, sa kvällens föreläsare Rino Rotevatn som är ordförande för den yrkesetiska nämnden i Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »