Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 augusti, 2021 - 13:18Uppdaterad: söndag, 8 augusti, 2021 - 13:35
  • Polisen hade mycket att stå i under helgen.

Hemmagjord smällare detonerade i Mariehamn

En hemmagjord smällare påkallade polisens uppmräksamhet natten mellan lördag och söndag.

Under natten till söndag hördes en kraftig smäll i Mariehamns centrum. Polisen kunde konstatera att smällen kom från en hemmagjord smällare.
På platsen påträffades även en odetonerad smällare som polisens sakkunniga inom området explosiva ämnen förstörde.
Polisen påminner allmänheten om riskerna med att tillverka egna smällare då man utsätter både sig själv och andra i fara vid både tillverkningen och detonationen.

En födelsedagsfest fick under natten till söndag besök av polisen med en uppmaning om att sänka ljudnivån som varit störande för omgivningen.

Under lördagen påträffade polisen en efterlyst person i samband med ett färjanlöp. Personen fick gå efter att polisen vidtagit de åtgärder som den efterlysande myndigheten hade begärt.

Polisen ryckte ut till ett pågående slagsmål under natten till lördag. Tre personer greps och polisen bemöttes med sparkar och slag. En av personerna är misstänkt för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »