Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 oktober, 2010 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Hemliga uträkningar för vindelsstöd

Det finns idéer på hur man skall räkna ut Ålands andel av målet för den förnyelsebara energin, men vid landskapsregeringen vill man inte avslöja något i det här skedet.- Tjänstemännen i riket har också idéer, och vi vill inte störa förhandlingarna i november genom att gå ut med hur vi tänker i den här frågan, säger projektledare Henrik Juslin vid landskapets el- och energienhet.Det var vid landskapsregeringens möte med Finlands näringsminister Mauri Pekkarinen i fredags som det lämnades en öppning för att också åländska energiföretag skall få del av det statliga stödet för förnyelsebar energi. Men först skall Åland stå för stödet sin egen del av målet. Det är hur man skall räkna ut den åländska delen som det nu skall förhandlas om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »