Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 november, 2019 - 18:54Uppdaterad: tisdag, 26 november, 2019 - 13:16
  • Robert Helenius är redo för en ny match. Foto: Ludvig Winberg

Helenius boxas på lördag

Boxaren Robert Helenius går upp i ringen på lördag för att möta brasilianaren Mateus Roberto Osorio. Matchen går i estländska Narva.

I juli gick Helenius sin senaste match och då blev det förlust på knockout i den åttonde ronden mot amerikanen Gerald Washington i Minneapolis.

Om Helenius vinner matchen på lördag väntar en betydligt tuffare match i USA i vinter.
- Jänkarna gillade vad de såg i somras och skickade oss ett mail efter förlusten i Minneapolis och sa att de ville se oss i USA igen, säger Johan Lindström som är Robert Helenius tränare i ett pressmeddelande.

- Matchen i USA är spikad att den blir av, men vi vet inte var eller mot vem. Det finns ett antal olika motståndare, där även en re-match mot Washington kan vara aktuellt, fortsätter Helenius tränare Lindström.
Helenius har gått 31 matcher, av dom har han vunnit 28 och förlorat tre. Osorio har gått 13 matcher och vunnit nio av dem och förlorat fyra.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »