Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2012 - 16:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Hård kritik mot nytt sjukavdrag

Vänta ett år med att röra sjukkostnadsavdraget. Det vädjade liberalerna om när lagtinget i dag fortsatte med förra veckans debatt om landskapsregeringens förslag att förändra avdraget. Förslaget att personer med nettoinkomster under 15.000 euro skall få behålla hela avdraget, medan de med inkomster över det bara får dra av hälften av sina sjukkostnader slår snett, menar liberalerna. Förra socialministern Katrin Sjögren vill avvakta med en förändring för att hinna se över frågan ordentligt. - Det är väl det som förra regeringen gjorde, väntade och väntade. Men vi är piskade att få budgeten i balans, sa socialminister Carina Aaltonen, socialdemokrat. Hon lade fram tanken att barnfamiljer kan få avgiftsfritt på ÅHS, för att motverka följderna av ett slopat sjukkostnadsavdrag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »