Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2011 - 17:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hård kritik mot ny polislag

Polisen på Åland skall kunna fungera bättre än i Finland och i Sverige tack vare vår självstyrelse, men den frustration som finns nu i den åländska polismyndigheten har varit en omskakande upplevelse. Det sa lagtingsledamot Barbro Sundback, socialdemokrat, när förslaget till ny polislag debatterades i lagtinget i dag. Det lagförslag som landskapsregeringen har fört fram har redan fått kritik från polishåll och flera lagtingsledamöter var också kritiska i debatten. Bland annat efterlystes klargöranden om den nu föreslagna polisstyrelsen skall vara ett politiskt organ, eller en förvaltningsstyrelse och vilka kompetenskrav som skall ställas på ledamöterna. Förslaget att en minister skall vara ordförande avfärdades också. Det blir nu lagutskottet som i sommar får fundera vidare på de här frågorna innan lagtinget tar beslut i september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »